Djøf-formand er bekymret for øget politisk pres, men tryg ved tonen på Slotsholmen

Har fagligheden og sagligheden i embedsværket fået trange kår som følge af øget politisk pres? Og svigter Djøf sit ansvar som fagforening ved ikke klarere at gå ind i debatten om sprogbrug og ledelseskultur blandt topchefer? Læs interview med formanden for Djøf, Henning Thiesen.

Djøf er meget opmærksom på, at embedsfolk ikke bliver kastet rundt som brikker i et politisk spil på Christiansborg, siger formanden Henning Thiesen.
Djøf er meget opmærksom på, at embedsfolk ikke bliver kastet rundt som brikker i et politisk spil på Christiansborg, siger formanden Henning Thiesen.Foto: Michael Daugaard
Sine Riis Lund

Mens flere topchefer i centraladministrationen sidste år kom i vælten for deres bramfri sprog, er et af embedsmændenes største talerør, Djøf, kritiseret for at tale med uld i mund om selvsamme.

Samtidig har fagforeningen holdt sig tilbage i debatten om mulig politisering af embedsværket, men kort før år 2021 rindede ud, meldte Djøf så ud, at “noget tyder på, at de politiske krav til embedsværket er gået for vidt”.

Derfor nedsætter Djøf et ekspertudvalg, der skal se på samspillet mellem embedsmænd og politikere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024