Ekspert i familie- og arbejdsliv: “Børn har også et netværk”

FAMILIEBALANCE: Det tager lang tid at genopbygge et netværk, og det kan have alvorlige konsekvenser for familielivet. Læs ekspertens fire gode råd til den udflytningsramte familie.

En udflytning kan have store konsekvenser for familielivet, mener direktør i Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, Helle Rosdahl Lund.
En udflytning kan have store konsekvenser for familielivet, mener direktør i Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, Helle Rosdahl Lund.
Katja Beaula

Tallene fortæller, at mobiliteten ikke er så stor, som regeringen gerne vil gøre den til.

Helle Rosdahl Lund
Direktør for Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

"Børn har også et netværk, og det skal man have respekt for." Det mener direktør for Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, Helle Rosdahl Lund.

Som udflytningsramt familie kan man vælge at flytte med eller at pendle. Begge dele har ifølge direktøren store konsekvenser for familielivet.

“En familie har brug for en form for sammenhængskraft. Vi skal bruge tid med børnene og gøre noget fælles for at skabe den. Derfor kan det på lang sigt have konsekvenser, fordi man som pendler bruger meget rejsetid og dermed ufrivilligt nedprioriterer familielivet,” siger hun.

Dokumentation

VÆRKTØJSKASSEN 

I hvert nyhedsbrev udgiver Altinget: Udflytning overskuelige guideartikler om, hvordan udflytningen gribes an, uanset om man er medarbejder i en udflyttet styrelse, i en kommune med nye medarbejdere på vej, eller om man er en medarbejder, der står til enten at flytte med eller sige farvel til sit job.

Tilgå guideartiklerne her.


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00