Fagforbund retter hård kritik om ”åbenlyse fejlslutninger” mod advokaters frikendelse af Helsingør-borgmester

To fagforbund retter kras kritik af en advokatundersøgelse, der har frikendt Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær for at have brudt regler i sag, der har ført til sygemelding af tre medarbejdere. Viceborgmester ærgrer sig over borgmesteren.

Kritik af først og fremmest Helsingør kommunes borgmester Benedikte Kiær (th.), men også kommunens tidligere kommunaldirektør Stine Johansen (tv.) blev afvist af en advokatundersøgelse. Nu rejser Djøf og HK hård kritik af den frikendelse.
Kritik af først og fremmest Helsingør kommunes borgmester Benedikte Kiær (th.), men også kommunens tidligere kommunaldirektør Stine Johansen (tv.) blev afvist af en advokatundersøgelse. Nu rejser Djøf og HK hård kritik af den frikendelse.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det var hverken en faglig solid eller uvildig advokatundersøgelse, der i november friholdte Helsingørs borgmester Benedikte Kiær for hård kritik fra tre sygemeldte medarbejdere.

Det konkluderer de tre medarbejderes faglige organisationer – Djøf og HK Kommunal – i en ny redegørelse, som blev offentliggjort mandag.

Heri retter de to organisationer en række kritikpunkter mod en advokatundersøgelse, som Helsingør Kommune har bestilt hos advokathuset Bech-Bruun, for at afdække beskyldninger fra de tre medarbejdere mod borgmesteren for at have udvist ”grænseoverskridende adfærd” og være kommet med trusler om repressalier.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00