Debat

HK efter ministerfald: Ligestillings­ministeriet skal ikke gemmes væk

DEBAT: Der har de sidste 11 år været tendens til at gemme ligestilling væk i underlige kombinationer med andre ministerier. Mogens Jensens fald bør være en anledning til at rette op på det, skriver Anja C. Jensen.

Løft ligestilling i Danmark ved at give ministeriet en ordentlig placering, skriver Anja C. Jensen.
Løft ligestilling i Danmark ved at give ministeriet en ordentlig placering, skriver Anja C. Jensen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anja C. Jensen
Næstformand for HK Privat

Skulle vi ikke bruge ministerskiftet til at give ligestilling en mere seriøs placering i et ministerium – i stedet for at placere det stedmoderligt i et rodekasseministerium?

Ligestilling kræver fokus og omsorg.

Der har dannet sig en kedelig tradition med, at man er ligestillingsminister plus en, to, tre andre ting, der typisk stritter i alle retninger.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Senest har Mogens Jensen både være fødevareminister, fiskeriminister, minister for nordisk samarbejde og ja, så også ligestillingsminister. Tidligere har ministre været både ligestillingsminister og by- og boligminister eller klima- og energiminister samt ligestillingsminister. Og et hav af andre rodede udgaver af ministeriesammensætninger.

Rodekasseministerier
Som et andet spil sorteper er ressortområdet blevet sendt fra den ene usandsynlige kombination til den anden. Nuvel – det har også været forbi Beskæftigelsesministeriet i halvandet års tid for 11 år siden, men det blev hurtigt sendt videre igen.

Der har dannet sig en kedelig tradition med, at man er ligestillingsminister plus en, to, tre andre ting, der typisk stritter i alle retninger.

Anja C. Jensen
Næstformand for HK Privat

Og siden 2016 har det, af uransagelige grunde, hængt uløseligt sammen med Ministeriet for Nordisk Samarbejde. En beslutning, som blev truffet af den daværende blå regering, og som Mette Frederiksen altså valgte at videreføre, da hendes regering tiltrådte i 2019.

Men her i 2020, midt i anden bølge af #Metoo, er tiden simpelthen løbet fra, at man gemmer Ligestillingsministeriet væk i den slags rodekasseministerier.

Hvis vi er enige om, at når man siger, man vil løfte ligestillingen i Danmark, så må man også kunne sætte handling bag sine ord – og det følger helt naturligt, at man også giver ministeriet en mere seriøs placering.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anja C. Jensen

Forbundsformand, HK Danmark
Hotelreceptionist

0:000:00