Mere end hver tredje større statslige projekt har overskredet budgettet

23 ud af 61 afsluttede projekter over 70 millioner kroner inden for it, bygge og anlæg i staten er blevet dyrere end ventet de seneste ti år. Mere end halvdelen er ikke blevet færdig til tiden, viser opgørelse fra Finansministeriet.

Restaurering af Nyboders Gule Stokke blev næsten dobbelt så dyrt som oprindeligt forventet. Her ses desuden statuen af Christian 4., der i 1600-tallet tog initiativ til at opføre husene til ansatte i flåden. 
Restaurering af Nyboders Gule Stokke blev næsten dobbelt så dyrt som oprindeligt forventet. Her ses desuden statuen af Christian 4., der i 1600-tallet tog initiativ til at opføre husene til ansatte i flåden. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regningen for et nyt fællesstatsligt HR-system endte i 2020 på 110 millioner, en stigning på mere end 120 procent i forhold til, da Folketinget fire år før gav deres første tilsagn til projektet. 

Det er den største overskridelse i procent blandt nyere statslige projekter, men er i sig selv langtfra en enlig svale.

Det viser en oversigt fra Finansministeriet over de seneste ti års afsluttede statslige projekter inden for it, bygge og anlæg med en totaludgift på over 70 millioner kroner.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00