OK24: Wammen skyder forventninger om tocifrede lønstigninger ned

Finansministeren går til forhandlingerne med et loft på lønstigninger på 8,8 procent over de næste to år, mens de statsansatte kræver mindst 10 procent.

Fredag eftermiddag udvekslede finansminister Nikolai Wammen (S) og de statsansattes forhandlere Rita Bundgaard og Lisbeth Lintz overenskomstkrav. Det bliver Wammens første overenskomstforhandling, da de under S-regeringen blev varetaget af skatteministeren.
Fredag eftermiddag udvekslede finansminister Nikolai Wammen (S) og de statsansattes forhandlere Rita Bundgaard og Lisbeth Lintz overenskomstkrav. Det bliver Wammens første overenskomstforhandling, da de under S-regeringen blev varetaget af skatteministeren.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Det bliver svært for de ansatte i staten at hente tocifrede lønstigninger hjem de næste to år.  

I hvert fald hvis man skal tro den socialdemokratiske finansminister Nicolai Wammen, der fredag udvekslede krav med fagbevægelsen som startskud til overenskomstforhandlingerne.

"Den klare vurdering er, at ser man de næste to år under ét, så forventer vi på baggrund af udviklingen i den private sektor en økonomisk udvikling på 8,8 procent samlet set. Så det er loftet set fra mit perspektiv som finansminister", sagde Nicolai Wammen og understregede, at ministeriet frem mod 2025 forventer en lavere vækst og lavere inflation i de næste to år.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00