Peter Loft skal være kommunaldirektør

NYT JOB: Tidligere departementschef Peter Loft har fået nyt job, og han skal nu være kommunaldirektør på Bornholm.

Bornholms Regionskommune har fundet sin nye kommunaldirektør, og det er et kendt navn, der er fundet til jobbet.

Tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft er nemlig blevet ansat til jobbet, hvor han starter 13. marts.

”Jeg har fra mit hidtidige arbejde stor erfaring med en politisk ledet organisation, så den del af arbejdet falder mig meget naturligt,” siger Peter Loft i en pressemeddelse.

”Jeg er kommet på Bornholm i mange år og glæder mig meget til at tage fat på opgaverne med at fortsætte den positive udvikling på øen i samarbejde med både private og offentlige aktører,” fortsætter han.

Hjemsendt under skattesagen
Peter Loft er 59 år og uddannet cand.jur. Fra Københavns Universitet. Han var i en lang årrække ansat i Skatteministeriet, hvor han blev ansat i 1980. I 1993 blev han departementschef i ministeriet, og det job havde han, indtil han i 2012 blev hjemsendt på grund af daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og ægtefællen Stephen Kinnocks skattesag.

Læs også: Peter Loft: Thyra Frank på pressens selvglade slagtebænk

I 2014 konkluderede Skattesagskommissionen, der skulle kulegrave ministeriets behandling af statsministerparrets skattesag, at Peter Loft havde været for tæt på behandlingen af deres skattesag, men at han ikke havde begået magtfordrejning.

Siden hjemsendelsen fra Skatteministeriet har Peter Loft drevet selvstændig konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet har rådgivet Autobranchen i skattespørgsmål.

Glad borgmester
Peter Loft overtager jobbet som kommunaldirektør efter Laila Kildesgaard, der i efteråret fik job som direktør i KL.

Bornholm er ikke ukendt land for Peter Loft, der har sommerhus på øen, og Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) glæder sig over ansættelsen af den nye kommunaldirektør.

Læs også: KL henter ny direktør på Bornholm

”Jeg er meget glad for, at vi får så erfaren en kapacitet som Peter Loft ind i vores organisation,” siger Winni Grosbøll og fortsætter:

”Jeg er overbevist om, at Peter med sit store netværk blandt nationale aktører og erhvervslivet vil være en stor gevinst for Bornholm, og jeg ser frem til samarbejdet.”

Forrige artikel Udvalg kridter banen op over for embedsværket Udvalg kridter banen op over for embedsværket Næste artikel Her er alle departementscheferne Her er alle departementscheferne
Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse

Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse

NY STYRELSE: Tirsdag den 11. august indvier udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) en ny styrelse, som skal vejlede afviste asylansøgere til hjemrejsen. Her er, hvad vi ved om styrelsen indtil videre.