S-borgmester fik 250 statsjob til byen: Nu er det også lettere at hyre folk til kommunejob

INTERVIEW: Hjørring Kommune får langt flere ansøgere til sine egne kommunale stillinger, efter Statens Administration er flyttet til byen. Men der er et andet problem. Borgmester Arne Boelt (S) gør status tre år efter regeringens første udflytningsplan.

Tidligere måtte Hjørring Kommune til tider se langt efter kvalificerede ansøgere til egne stillinger. Men "nu får vi satme mange ansøgninger," siger borgmester Arne Boelt (th.), som nu gør status på effekten af de nye statsjob i byen. På billedet er S-formand Mette Frederiksen på besøg.
Tidligere måtte Hjørring Kommune til tider se langt efter kvalificerede ansøgere til egne stillinger. Men "nu får vi satme mange ansøgninger," siger borgmester Arne Boelt (th.), som nu gør status på effekten af de nye statsjob i byen. På billedet er S-formand Mette Frederiksen på besøg.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Det simrer af, at folk er begyndt at tænke: Der er da fedt i Hjørring.

Arne Boelt (S)
Borgmester i Hjørring

Faktisk stiger vores børnetal en lille smule nu, og hvis ikke vi havde fået de nye job, havde det nok set endnu mere skidt ud.

Arne Boelt (S)
Borgmester i Hjørring

Selv om der kun bor 26.000 sjæle i Vendsyssels største by, Hjørring, hedder shoppingcenteret ved gågaden Metropol. Og det kan godt være, det er for meget at kalde Hjørring for en storby. Men målt på liv, aktivitet og arbejdspladser vokser den, og det kan byen blandt andet takke VLAK-regeringens udflytningsplaner for, mener Hjørrings borgmester Arne Boelt.

”Vi kan helt klart mærke, at der er kommet nye jobmuligheder her. Folk med kompetencer vil gerne hertil, fordi der sker noget i byen – vi har nogle store arbejdspladser, vi er blevet en administrationsby. Det simrer af, at folk er begyndt at tænke: Der er da fedt i Hjørring,” siger han.

Statens Administration blev flyttet fra København til Hjørring i forbindelse med den første udflytningsrunde, ”Bedre Balance I”, og der er i dag omkring 250 medarbejdere ansat. Langt de fleste er nyansatte – kun enkelte fulgte med fra hovedstaden, men det gik rigtig nemt og hurtigt med at ansætte nye folk, har direktøren tidligere fortalt til Altinget.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00