Venstre vil lempe offentlighedsregler: Der skal være mere åbenhed om det faglige grundlag

Selv om det ikke på denne side af valget lykkedes at ændre offentlighedsloven, holder Venstre fast i, at partiet ønsker at lempe ministerbetjeningsreglen og sikre mere åbenhed om det faglige grundlag bag politiske beslutninger.

Venstre vil ændre ministerbetjeningsreglen, sikre mere åbenhed om det faglige grundlag bag de politiske beslutninger og gøre noget ved frister for aktindsiger, der ikke overholdes, fortæller offentlighedsordfører Jan E. Jørgensen. 
Venstre vil ændre ministerbetjeningsreglen, sikre mere åbenhed om det faglige grundlag bag de politiske beslutninger og gøre noget ved frister for aktindsiger, der ikke overholdes, fortæller offentlighedsordfører Jan E. Jørgensen. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

For knap halvandet år siden vedtog et samlet folketing et beslutningsforslag fra SF, der pålagde regeringen at indkalde Folketingets partier til at forhandle om at revidere offentlighedsloven.

Siden er meget lidt sket.

Og det fik i oktober i år SF-formand Pia Olsen Dyhr til at lange kraftigt ud efter både Venstre og Socialdemokratiet i Information.

0:000:00