Direktør i Klimaskovfonden melder om stor interesse

Mere end 30 kommunerne har vist interesse for den nye Klimaskovfond, der netop har lukket første ansøgningsrunde. ”Det lover rigtigt godt,” siger direktør Poul Erik Lauridsen.

Klimaskovfonden melder om stor interesse.
Klimaskovfonden melder om stor interesse.Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Omkring hver tredje kommune har udvist interesse for Klimaskovfonden, der netop har afsluttet den første ansøgningsrunde.

Det meddeler direktør Poul Erik Lauridsen i en pressemeddelelse.

”Vi har undervejs været i dialog med mere end 30 kommuner om projekter på rundt regnet i alt 300 hektar jord. Det lover rigtig godt,” siger han.

Klimaskovfonden blev vedtaget ved lov af et enigt Folketinget i 2020. Målet for fonden er etablere mere skov i Danmark og udtage lavbundsjord for at sænke CO2-udledningen. Men målet er også, at der samtidig sker andre miljøforbedringer, såsom øget biodiversitet, lavere udledning af nærringsstoffer til vandmiljøet eller bedre friluftsliv.

Og ifølge direktøren har man fået mange ansøgninger fra kommunerne, der tager hensyn til flere formål.

"I flere kommuner vil man også gerne lave såkaldte kombi-projekter, hvor man både udtager lavbund og rejser skov inden for samme projektareal. Det kan skabe nogle spændende landskaber med en blanding af skov og lysåben natur,” siger Poul Erik Lauridsen

Klimaskovfonden forventer, at der gives de første tilsagn til konkrete projekter i april, hvorfor de første projekter forventes igangsat i løbet af foråret.

0:000:00