Pape støtter regeringens klimamål, men stiller modkrav om vækst og job

KLIMALOV: Konservative bakker nu op regeringens mål om en CO2-reduktion på 70 procent inden 2030, men det må ikke gå ud over væksten og jobskabelsen, siger partileder Søren Pape Poulsen.

Konservative går nu ligesom regeringen og dens støttepartier ind for en CO2-reduktion på 70 procent i 2030.

Partiformand Søren Pape Poulsen er samtidig parat til at tilslutte sig den kommende klimalov, hvis han får indfriet krav om, at loven hverken må begrænse væksten eller jobskabelsen. 

Det skriver Børsen

"Vi er klar til at sige, at vi støtter 70-procentsmålsætningen. Det gør vi i klimaloven. Men det er klart, at vi selvfølgelig også har nogle håndtag, vi vil have sat ind i denne her lov, for at vi vil deltage. Vores hovedkrav bliver, at klimaaftalen ikke skal koste arbejdspladser og vækst," siger Søren Pape Poulsen til avisen. 

Den konservative partileders udmelding kommer, efter at Dansk Industri i weekenden løftede sløret for en klimahandlingsplan med 150 konkrete tiltag.

De vil ifølge organisationen skabe 120.000 nye job, øge velstanden med 110 milliarder kroner og samtidig sænke Danmarks CO2-udledning med 65 procent inden 2030. 

Tirsdag er organisationen værter ved DI Topmødet 2019, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) blandt andet deltager. Mødet har i år fokus på klimaet og den grønne omstilling.

,

Forrige artikel ”Vi har alle muligheder for at blive det sted, verdens grønne iværksættere kigger hen og vil til” ”Vi har alle muligheder for at blive det sted, verdens grønne iværksættere kigger hen og vil til” Næste artikel Regeringen vil lave klimakontrakter med erhvervslivet Regeringen vil lave klimakontrakter med erhvervslivet