1-0 til statsstøtteholdet: Nu venter anden halvleg i EU's grønne tilskudskamp

EU-Kommissionens modsvar til USA's grønne hjælpepakke indebærer blandt andet bred produktionsstøtte og omfattende statsstøtte. Men bekymringerne om et sammenbrud på EU's indre marked spreder sig hos medlemsstaterne. 

Danmarks EU-kommissær Margrethe Vestager anerkender, at der er en risiko for det indre marked ved de statsstøttelempelser, hun lagde på bordet onsdag.
Danmarks EU-kommissær Margrethe Vestager anerkender, at der er en risiko for det indre marked ved de statsstøttelempelser, hun lagde på bordet onsdag.Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix
Jacob Hederos

"I sidste ende er disse tilskud en overførsel af penge fra skatteyderne til aktionærerne. Det giver kun mening, hvis tilskuddene kommer samfundet som helhed til gode. Vi er nødt til at finde den rette balance."

Konkurrencekommissær Margrethe Vestagers afsluttende replik, inden hun onsdag tog imod spørgsmål fra medierne, peger på en af de interne konflikter, der lige nu dominerer europæisk politik.

For det har ikke været den nemmeste øvelse for hende at komme med et modsvar på den milliardstore grønne hjælpepakke, amerikanerne har vedtaget, der kan fungere for hele EU. I første halvleg kan man nok sige, at det var fortalerne for mere statsstøtte, der havde størst succes.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00