Bramsen vil ikke svare på flere spørgsmål om minkaflivning

AFVISNING: Da den ulovlige aflivning af mink i november sidste år skal undersøges af en kommission, vil forsvarsministeren ikke længere svare på spørgsmål eller stille op i samråd om sagen. Det vil flere borgerlige partier dog ikke acceptere.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) sendte den 5. januar to næsten enslydende breve til formændene for Folketingets forsvarsudvalg og Folketingets Miljø- og fødevareudvalg.

I brevene gør ministeren det klart, at hun helst ikke vil svare på flere spørgsmål om den aflivning af alle mink i Danmark i starten af november sidste år, som viste sig at være gennemført på et ulovligt grundlag. Ministeren vil også gerne være fri for at stille op til det samråd om sagen, som Marcus Knuth (K) og Niels Flemming Hansen (K) indkaldte til før jul.

Få dage før jul blev der nemlig nedsat en særlig granskningskommission, som skal undersøge sagen til bunds. Og så længe den arbejder, mener ministeren ikke, at hun bør svare på spørgsmål om den samme sag i folketingets udvalg og i skriftlige svar.

Login