Christian Kettel skal tøjle inflationen i nyt job: ”Virksomhederne investerer mindre”

Statsministeriets tidligere departementschef kæmper for at dæmpe inflationen på sin nye post. "Jobbet bliver defineret af om, der kommer en krise en dag," siger Christian Kettel Thomsen, der kan gå over i historien som en Nationalbankdirektør, der aldrig når at have kontor i den ikoniske bygning i Havnegade. 

"Vores målsætning er ikke, at den skal være på to procent, men at inflationen er lav og stabil, og det kan man godt karakterisere to procent som," siger Nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen om sin kamp for at dæmpe inflationen. 
"Vores målsætning er ikke, at den skal være på to procent, men at inflationen er lav og stabil, og det kan man godt karakterisere to procent som," siger Nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen om sin kamp for at dæmpe inflationen. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Christoffer Lund-Hansen

Efter næsten 30 år i embedsværket på Slotsholmen - og en kortere afstikker til Den Europæiske Investeringsbank i Luxembourg - afløste Christian Kettel Thomsen i begyndelsen af februar Lars Rohde som Nationalbankdirektør.

Statsministeriets tidligere departementschef har overtaget jobbet i en tid, hvor de stigende renter presser verdensøkonomien, og inflationen i 2022 medførte den højeste stigning i de danske forbrugerpriser siden 1982.

"Min vigtigste opgave er at tackle inflationen, fordi den er et problem for mange i samfundet. Den udhuler folks købekraft og opsparing, og virksomhederne investerer mindre. Derfor duer det ikke at have en for høj inflation. Derfor er vi meget opsatte på at få inflationen ned," siger Christian Kettel Thomsen.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00