Danmarksdemokraterne advarer: EU-krav om bæredygtighed vil ramme mange SMV'er i år

Det kan blive dyrt for SMV'erne, hvis kunderne er omfattet af EU-direktivet om bæredygtighedsrapportering. "Det udvikler sig hurtigt til et dyrt og bureaukratisk monster," siger Danmarksdemokraterne. Morten Bødskov anerkender, at loven "stiller store krav til virksomhederne".

Betina Kastbjerg (DD) stillede sit spørgsmål til Morten Bødskov (S) på grund af en bekymring for, om SMV'erne kan efterleve bæredygtighedskravene fra de virksomheder, der er omfattede af CSRD.
Betina Kastbjerg (DD) stillede sit spørgsmål til Morten Bødskov (S) på grund af en bekymring for, om SMV'erne kan efterleve bæredygtighedskravene fra de virksomheder, der er omfattede af CSRD.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Selvom EU-lovgivningen om bæredygtighedsrapportering kun gælder for de største virksomheder, kan den alligevel få store konsekvenser for de små og mellemstore virksomheder.

Det mener Betina Kastbjerg, som er erhvervsordfører for Danmarksdemokraterne.

"Der er gode intentioner fra EU's side, men det udvikler sig hurtigt til et dyrt og bureaukratisk monster," siger hun og uddyber:

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00