DI fremlægger 14 anbefalinger til at løfte Danmarks digitale kompetencer: "Nu skal der altså ske noget"

Indfør teknologiforståelse som fag i folkeskolen, øg optaget af it-studerende og afskaf kravet om, at løn skal udbetales til en dansk bankkonto. DI Digital kommer med nyt udspil, der får “varm” modtagelse af digitaliseringsminister Marie Bjerre (V). 

Manglen på it-specialister har ikke været taget seriøst nok de sidste mange år. Nu skal der altså ske noget, og derfor bør manglen på it-specialister tages med i forhandlingerne om en kommende uddannelsesreform, siger branchedirektør i DI Digital, Rikke Zeberg.<br>
Manglen på it-specialister har ikke været taget seriøst nok de sidste mange år. Nu skal der altså ske noget, og derfor bør manglen på it-specialister tages med i forhandlingerne om en kommende uddannelsesreform, siger branchedirektør i DI Digital, Rikke Zeberg.
Foto: Kasper Witte/Büro Jantzen
Sine Riis Lund

Danmark bør sætte en ambition om i 2030 at have mindst 400.00 it-specialister, der svarer til mere end en fordobling sammenlignet med i dag.

Målet kommer fra DI Digital, der torsdag fremlægger et nyt udspil til at løfte de digitale kompetencer med i alt 14 anbefalinger.

“Vi har lavet en undersøgelse, der viser, at otte ud af ti it-virksomheder i dag har problemer med at rekruttere it-specialister. Og der er vi og virksomhederne i den klare overbevisning, at det her er et strukturelt problem, der kun vil blive større,” siger branchedirektør Rikke Zeberg.

0:000:00