DI vil sikre inflationshjælp til virksomheder ved at udbrede Københavns nye straksbetaling til hele landet

Hvis landets kommuner betaler deres regninger hurtigere, kan de ifølge DI give en tiltrængt hjælpende hånd til virksomheder, der kæmper med høje energipriser og inflation. Beregninger fra København tyder på, at det kan sikre virksomheder ekstra likviditet for op mod seks milliarder kroner.

Københavns Kommunes økonomiudvalg har besluttet, at regninger til virksomheder frem til maj skal betales så snart, de er godkendte. Det vil kunne flytte likviditet for et trecifret millionbeløb fra kommunen til erhvervslivet.
Københavns Kommunes økonomiudvalg har besluttet, at regninger til virksomheder frem til maj skal betales så snart, de er godkendte. Det vil kunne flytte likviditet for et trecifret millionbeløb fra kommunen til erhvervslivet.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

I en tid med historisk høj inflation og store energiregninger bør pengene for et veludført stykke arbejde komme virksomhederne til gode så hurtigt som muligt frem for at ligge og i kommunekassen.

Det mener et flertal i Københavns Kommunes økonomiudvalg, som i december besluttede, at betalinger til virksomheder skal falde, så snart en regning er godkendt.

Det betyder ifølge kommunens økonomiforvaltning, at regninger i gennemsnit vil blive betalt otte dage efter modtagelse frem for de 30 dage, som aktuelt er normen. Hos DI håber man, at landets øvrige kommuner vil gå samme vej.

0:000:00