Ekspertudvalg skal give bud på bedre vilkår for demokratiske virksomheder

KULEGRAVNING: Partierne bag finansloven afsætter seks millioner kroner til at få undersøgt, hvordan vi kan få flere andelsselskaber og andre demokratiske virksomheder i Danmark.  

Partierne bag finansloven ser gerne, at Danmark får flere demokratiske selskaber som Arla. 
Partierne bag finansloven ser gerne, at Danmark får flere demokratiske selskaber som Arla. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Et ekspertudvalg skal undersøge forholdene for at stifte og drive demokratiske virksomheder i Danmark. Det har regeringen sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet i forbindelse med indgåelsen af finansloven for 2021.

Udvalget skal sammenligne vilkårene for demokratiske virksomheder med de mere kendte, konventionelle virksomhedstyper og belyse, hvilke barrierer der står i vejen for at stifte og drive demokratiske virksomheder.

Nedsættelsen af ekspertudvalget glæder SF’s erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, som kalder det en kæphest at få gødet jorden for flere demokratiske virksomheder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024