EL og SF kræver regelændringer for ministres brug af embedsværk til møder i erhvervsklubber

Selvom Justitsministeriet har blåstemplet regeringens brug af embedsværket i forbindelserne med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub, kræver Enhedslisten og SF, at reglerne bliver ændret. SF tvivler dog på, at der er flertal for regelændringer på området.

Enhedslistens Rosa Lund (forrest) og SF's Karina Lorentzen ønsker reglerne for ministrenes brug af embedsværket i forbindelse med møder i regeringspartiernes erhvervsklubber strammet. 
Enhedslistens Rosa Lund (forrest) og SF's Karina Lorentzen ønsker reglerne for ministrenes brug af embedsværket i forbindelse med møder i regeringspartiernes erhvervsklubber strammet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Både SF og Enhedslisten ønsker nye og klarere regler for ministrenes brug af embedsværkets hjælp til møder i regeringspartiets erhvervsklub. 

"Man skal vide, hvornår det er regeringen, der taler, og hvornår det er Socialdemokratiet, der taler. Samtidig risikerer man at spænde embedsmændene for en vogn og bruge dem til noget, som jeg ikke synes, at de skal bruges til," siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen. 

Det er hende, der har bedt om den redegørelse om reglerne på området fra Justitsministeriet, som netop er offentliggjort.

0:000:00