Esben Gadsbøll: “I Estland er startups førsteprioritet. I Danmark er de et hobbyprojekt”

WhiteAway-stifter Esben Gadsbøll mener, at Danmark kan lære meget af Estland, når det kommer til digitalisering og iværksætteri. En tidligere it-chef for den estiske regering fortæller, at Estland gennem tiden har været meget inspireret af Danmark, men at Estland nu er længere fremme på mange områder.

Formanden for Danske Tech Startups, Esben Gadsbøll, er begejstret for Estlands evne til at tænke fremtiden ind i måden at lave erhvervspolitik på.
Formanden for Danske Tech Startups, Esben Gadsbøll, er begejstret for Estlands evne til at tænke fremtiden ind i måden at lave erhvervspolitik på.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Peter Ingemann Nielsen

I år 2030 skal 30 procent af Estlands BNP komme fra startups.

Landet i Baltikum, der arealmæssigt er større end Danmark men befolkningsmæssigt meget mindre, har store ambitioner om at blive den førende iværksætternation i Europa.

Allerede nu er Estland det land i verden med flest unicorns per indbygger. En unicorn er en privatejet virksomhed med en markedsværdi på over en milliard dollar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024