Forsvarets Efterretningstjeneste kan ikke gendanne slettede sms’er

Mandag aften meddelte Troels Lund Poulsen partiledere og pressen, at de slettede beskeder fra minksagen ikke kan genskabes.

Pressemødet blev først afholdt klokken 22.00 mandag aften. Alligevel var mange fra pressen mødt op, for interessen for minksagen og de slettede beskeder er stor. 
Pressemødet blev først afholdt klokken 22.00 mandag aften. Alligevel var mange fra pressen mødt op, for interessen for minksagen og de slettede beskeder er stor. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Selma Hildebrand Frederiksen

Det er ikke muligt for Forsvarets Efterretningstjeneste at genskabe Mette Frederiksens sms-korrespondancer under minksagens forløb – selv hvis de får hjemmel til det.

Sådan lyder det, da fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) mandag aften møder pressen til et door-step, efter han har orienteret Folketingets partiledere om selv samme.

Troels Lund Poulsen er ked af, at beskederne ikke kan genskabes, men mener, at han har gjort sit for det.

”Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at undersøge, om der er mulighed for, at Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed kan genskabe dem. Der er svaret nej. Så har jeg set, at der er kommet diskussion om, hvorvidt jeg skal kontakte Apple. Jeg ved ikke, hvordan og hvorledes man kontakter Apple,” siger Troels Lund Poulsen til Ritzau ifølge Politiken.

Beskeder i søgelyset
Sagen om de slettede beskeder er blusset op igen, efter B.T har afsløret, at Forsvarets Efterretningstjeneste aldrig blev anmodet om at genskabe statsministerens slettede sms’er.

De slettede sms’er er blandt andet blevet sendt mellem Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen i november 2020, da beslutningen om at aflive alle danske mink blev taget.

Der var ikke lovhjemmel til beslutningen, og derfor kan beskederne måske kaste lys over, hvorvidt statsministeren var bevidst om den manglende lovhjemmel. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Barbara Bertelsen

Departementschef, Statsministeriet, statsrådssekretær
cand.jur. (Aarhus Uni. 1998)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024