Kun en ud af 83 selskaber bruger Erhvervsstyrelsens passwordordning trods anbefaling fra Kollerup

10.000 ud af omkring 830.000 danske virksomheder bruger passwordbeskyttelsen på virk.dk. Erhvervsministeren anbefaler alle virksomheder at benytte ordningen, men ser ingen grund til at indføre måltal på området. 

Simon Kollerup (S) opfordrer alle selskaber til at bruge passwordbeskyttelse for at gardere sig mod uretmæssige ændringer og svindel med virksomheders stamdata på virk.dk. Alligevel har kun en ud af 83 virksomheder brugt ordningen.
Simon Kollerup (S) opfordrer alle selskaber til at bruge passwordbeskyttelse for at gardere sig mod uretmæssige ændringer og svindel med virksomheders stamdata på virk.dk. Alligevel har kun en ud af 83 virksomheder brugt ordningen.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Hver gang der er en virksomhed, som bruger passwordbeskyttelse, er der 82 virksomheder, hvis CVR-oplysninger andre frit kan udnytte.

Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et svar til Folketinget.

"Erhvervsstyrelsen har oplyst, at ud af de ca. 830.000 virksomheder og foreninger, som er registeret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), er der ca. 10.000 virksomheder, som har valgt at gøre brug af den frivillige passwordløsning," står der i svaret til løsgænger Hans Kristian Skibby, tidligere erhvervsordfører for Dansk Folkeparti. 

0:000:00