Mette Frederiksens tidligere rådgiver: Erhvervspolitikken fylder mere end under S-regeringen

Sofie Findling blev ansat for at skabe en erhvervspolitisk profil for Socialdemokratiet, men endte som særlig rådgiver i en regering, hvor krig og corona tog dagsordenen. Nu er hun tilbage i Dansk Erhverv, mens regeringen har mere fokus på erhvervspolitikken. "Det er helt sikkert et skifte fra den tidligere regering," lyder det.

Inden for få år har Sofie Findling arbejdet for begge sider i debatten om, hvorvidt virksomheder skal have et  retskrav på kompensation ved pandemier. "Jeg ser ikke mange konflikter i det for mig personligt," siger hun. 
Inden for få år har Sofie Findling arbejdet for begge sider i debatten om, hvorvidt virksomheder skal have et  retskrav på kompensation ved pandemier. "Jeg ser ikke mange konflikter i det for mig personligt," siger hun. Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Christoffer Lund-Hansen

Forsyningspolitik er blevet sikkerhedspolitik, og geopolitik er blevet erhvervspolitik.

Samtidig er konsekvensen af de geopolitiske forskydninger, at den åbne tilgang til erhvervspolitik i højere grad går i en retning, hvor statsstøtte bliver mere dominerende. 

"Det ræs har vi svært ved at vinde som en lille, åben økonomi. Det kalder på, at vi sikrer de bedste rammevilkår på tværs af dansk erhvervsliv i stedet for at prøve at vinde nogle kapløb, der er svære for os."

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00