Nu får ukrainske flygtninge direkte adgang til arbejdsmarkedet

Regeringen og et flertal i Folketinget blev fredag enige om en to-årig særlov, der skal sikre ukrainske flygtninge adgang til det rødglødende, danske arbejdsmarked fra første dag. Både fagbevægelse og arbejdsgivere bakker op, og loven bliver nu hastebehandlet, så den kan træde i kraft den 16. marts. 

Fredag mødtes udlændinge - og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) med Jacob Holbraad, adm. direktør i DA og Ejner Holst, næstformand i FH. Her gav de hinanden håndslag på at sikre ukrainske flygtninge direkte adgang til arbejdsmarkedet. 
Fredag mødtes udlændinge - og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) med Jacob Holbraad, adm. direktør i DA og Ejner Holst, næstformand i FH. Her gav de hinanden håndslag på at sikre ukrainske flygtninge direkte adgang til arbejdsmarkedet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Krisen i Ukraine sætter også aftryk på arbejdsmarkedet og retorikken om udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

Et flertal i Folketinget blev fredag enige om en to-årig særlov, der giver ukrainske flygtninge uhindret adgang til job i blandt andet landbruget fra første dag. Og både fagbevægelse og arbejdsgivere bakker op.

”Det skal selvfølgelig ske på ordentlige vilkår. Men vi står nu i en særlig situation, og hvor vi samtidig mangler arbejdskraft. Her vil vi gerne vil give en mulighed for mennesker, som virkelig er i nød, for at få en chance på arbejdsmarkedet," sagde næstformand Ejner Holst på et kort pressemøde fredag mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

0:000:00