"Bøvlet og byrdefuld": Nye EU-regler koster erhvervslivet en halv milliard

I 2023 blev der indført ny regulering i EU og Danmark, som har kostet dansk erhvervsliv over 700 millioner kroner. Både regeringen og flere kandidater til europaparlamentsvalget vil reducere bureaukratiet, mens Venstre foreslår en håndhævelseskommissær.

Erhvervsminister Morten Bødskov slår i en ny redegørelse fast, at der er for mange uigennemskuelige regler og krav til virksomheder i dag.
Erhvervsminister Morten Bødskov slår i en ny redegørelse fast, at der er for mange uigennemskuelige regler og krav til virksomheder i dag.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Ny regulering fra EU kostede sidste år dansk erhvervsliv omtrent 569 millioner kroner. 

Det viser en ny redegørelse fra Erhvervsministeriet, der kortlægger de erhvervsøkonomiske konsekvenser af det seneste års nye regler for erhvervslivet. 

Samtidig medførte ny national regulering en omkostning for erhvervslivet på cirka 221 millioner kroner, mens der blev lavet administrative lettelser for 85 millioner kroner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024