Nyt studie: Døtre bliver forbigået, når den næste generation tager over i familievirksomheden

En ny kortlægning viser stor forskel på døtre og sønners mulighed for at overtage familievirksomheden. Professor vurderer, at der kan gå op til 100 år, før der er ligestilling, hvis der ikke ændres på bias. "Tiden er moden til at gøre op med det og se døtrenes potentiale," siger topchef i Industriens Fond.

Thomas Hofman-Bang er administrerende direktør i Industriens Fond, som står bag undersøgelsen af kønsfordelingen blandt næste generation i erhvervslivet. "Vi satte NextGen-projektet i gang, fordi vi havde på fornemmelsen, at der ikke var balance, og dermed et dårligt udnyttet potentiale," siger han.
Thomas Hofman-Bang er administrerende direktør i Industriens Fond, som står bag undersøgelsen af kønsfordelingen blandt næste generation i erhvervslivet. "Vi satte NextGen-projektet i gang, fordi vi havde på fornemmelsen, at der ikke var balance, og dermed et dårligt udnyttet potentiale," siger han.Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Det er markant sværere for en datter at overtage familievirksomheden, end det er for hendes bror, også selvom hun er højere uddannet.

Faktisk udnævnes fire sønner i gennemsnit til topchefer i familiefirmaer, før en datter får posten. Og det kontrollerende ejerskab går i knap ni ud af ti tilfælde til sønnen.

Det viser et nyt studie fra CBS, Københavns Universitet og Industriens Fond.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00