Overvismand: Sænk beløbsgrænsen så erhvervslivet kan få mere udenlandsk arbejdskraft

De initiativer, som regeringen har præsenteret for at finde mere arbejdskraft, er ikke nok, mener De Økonomiske Råd. Overvismanden opfordrer til at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft. Ifølge DI ville Danmark have haft den højeste vækst i 27 år, hvis det ikke havde været for manglen på arbejdskraft.

Overvismand Carl-Johan Dalgaard foreslår at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft som en løsning på problemet med mangel på arbejdskraft i dansk erhvervsliv.
Overvismand Carl-Johan Dalgaard foreslår at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft som en løsning på problemet med mangel på arbejdskraft i dansk erhvervsliv.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann NielsenChristoffer Lund-HansenKim Rosenkilde

Overvismand Carl-Johan Dalgaard og resten af De Økonomiske Råd anbefaler at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft for at hjælpe dansk erhvervsliv i jagten på kvalificerede medarbejdere.

“Formandskabet har tidligere anbefalet, at beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft sænkes. Det vil bidrage til at mindske manglen på arbejdskraft, og vores tidligere analyser viser, at de afledte effekter på løn og beskæftigelse for danskere er stærkt begrænsede,” udtaler Carl-Johan Dalgaard i en meddelelse.

Carl-Johan Dalgaard kan dog ikke sætte et konkret beløb på, hvor meget beløbsgrænsen bør sænkes. Han peger på, at det er en øvelse, som indebærer forskellige prioriteringer.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00