Kvinder misser magten og pengene på Slotsholmen

Kursskifte fra regeringen skal sikre bedre kønsfordeling i virksomheders topledelser – noget, de selv har problemer med, viser nye tal fra Økonomistyrelsen. Hør med i dagens Ajour.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Maja Sophie SimonsenCaroline Tranberg

Jo tættere vi kommer på løntoppen i landets ministerier, jo færre kvinder er der. Det viser tal fra Økonomistyrelsen, som Altinget har fået aktindsigt i.

Medregner vi resten af staten, så viser den seneste opgørelse for ligestilling, at kvinder udgør cirka en tredjedel af topcheferne i staten. Og går vi videre til det næste ledelsesniveau i staten, hvor der typisk tales om afdelingschefer og vicedirektører, er det nogenlunde det samme billede.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag dykker dagens Ajour ned i tallene, og ser samtidig på regeringens kursskifte med hensyn til et ti år gammelt EU-forslag, der skal sikre mindst 40 procent af hvert køn i bestyrelserne.

Ikke nok med at droppe sin modstand til forslaget, har regeringen fremlagt ændringsforslag, som er endnu mere ambitiøse end dem, EU fremlagde.

Redaktør på Altingets embedsværksmedie, Sine Riis Lund, hjælper os med at få styr på tallene.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

0:000:00