S-ansat bad embedsmænd “ekspedere” møde med minister for betalende medlem af Socialdemokratiets erhvervsklub

"Det er fuldstændigt vanvittigt, at en eller anden tilfældig konsulent i Socialdemokratiet 'giver ordre' til ansatte i ministeriet," siger ekspert om en mail sendt direkte fra en S-ansat til embedsmænd i Sundhedsministeriet. Magnus Heunicke erkender, at der er begået fejl i både embedsværket og partiet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke indrømmer, at både Sundhedsministeriet og Socialdemokratiet har begået fejl. Arkivfoto. 
Sundhedsminister Magnus Heunicke indrømmer, at både Sundhedsministeriet og Socialdemokratiet har begået fejl. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

En medarbejder fra Socialdemokratiets partikontor bad i en mail embedsmænd i Sundhedsministeriet om at "ekspedere" en forespørgsel fra Tandlægeforeningen, der som medlem af Socialdemokratiets erhvervsklub ville mødes med den nyslåede sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Det viser en aktindsigt, som Altinget har fået. 

Otte dage efter, at Mette Frederiksens (S) regering var tiltrådt i 2019, videresendte den pågældende partikonsulent en mail fra Tandlægeforeningens topchef, Joakim Lilholt, der gerne ville mødes med den nye sundhedsminister "hurtigst muligt". 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00