Seruminstitut fremlægger data bag regional genåbning

Statens Serum Institut forventer inden for den kommende uge at kunne fremlægge de testkorrigerede smittetal, som danner baggrunden for beslutninger om regionale genåbninger.

Direktør for Statens Seruminstitut, Henrik Ullum, fremlægger det faglige grundlag for beslutning om genåbning. Nu bliver yderligere data offentlig tilgængelig.
Direktør for Statens Seruminstitut, Henrik Ullum, fremlægger det faglige grundlag for beslutning om genåbning. Nu bliver yderligere data offentlig tilgængelig.Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Snart vil alle have mulighed for at følge med i de smittetal, som afgør hvorvidt forskellige dele af landet, kan få lov til at genåbne mere eller mindre.

Aktuelt kan man på Statens Serum Instituts hjemmeside finde tal for, hvor mange smittede personer, der løbende registreres på tværs af landets kommuner. Men når der skal træffes beslutninger om regional genåbning, så er det andre tal, eksperterne og politikerne lægger til grund.

For at sikre en mere retvisende opgørelse foretager seruminstituttet en korrektion, hvor der tages højde for, hvor mange der testes i de forskellige områder. Og det er dette testkorrigerede smittetal, den regionale genåbning ifølge anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne skal tages afsæt i.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00