SF om Mærsk-lobbyisme: "Der er forskel på at inddrage og at holde syv møder"

"I Danmark er der en stærk tradition for, at lovgivere inddrager interessenter," sagde Lars Aagaard onsdag. Her var ministeren kaldt i samråd for at svare på, om A.P. Møller Mærsk har dikteret S-regeringens politik, efter rederiet har holdt møder med Søfartsstyrelsen før forhandlinger om klimaskat og selskabsskat for rederierne. 

"Det tegner et billede. Det problematiske er, at man som regering har ambitiøse klimamål, men lader sig diktere af Mærsk," sagde Lisbeth Bech-Nielsen, efter det er kommet frem, at A.P. Møller Mærsk har arbejdet for at undtage shippingbranchen fra en global selskabsskat og en klimaskat for rederierne.<div></div>
"Det tegner et billede. Det problematiske er, at man som regering har ambitiøse klimamål, men lader sig diktere af Mærsk," sagde Lisbeth Bech-Nielsen, efter det er kommet frem, at A.P. Møller Mærsk har arbejdet for at undtage shippingbranchen fra en global selskabsskat og en klimaskat for rederierne.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

"Der er forskel på at inddrage og at holde syv møder, hvoraf kun det ene er blevet refereret."

Sådan sagde SF-erhvervsordfører Lisbeth Bech-Nielsen under onsdagens samråd, der handlede om, hvorvidt A.P. Møller Mærsk har dikteret den daværende S-regerings politik.

Ordene var rettet mod klimaminister Lars Aagaard (M), der sad i den varme stol under samrådet, som Enhedslisten og SF havde indkaldt til.

0:000:00