SMVdanmark: Udbydere af betalingsløsninger skal konkurrere på frie markedsvilkår

Det koster butikkerne penge i gebyrer, når vi betaler med kort eller wallet. Det betyder højere priser for os forbrugere, men de beløb er ikke gennemsigtige. Derfor bør politikerne på Christiansborg give betalingsmarkedet et servicetjek, skriver Jakob Brandt.

Det koster os alle sammen hundredvis af millioner af kroner i gebyrer&nbsp;hvert år, når vi betaler i butikkerne, selvom det ellers virker gratis<span>, skriver Jakob Brandt. Arkivfoto.<br></span>
Det koster os alle sammen hundredvis af millioner af kroner i gebyrer hvert år, når vi betaler i butikkerne, selvom det ellers virker gratis, skriver Jakob Brandt. Arkivfoto.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jakob Brandt

Vi gør det alle sammen stort set dagligt. Betaler for varer eller tjenester fysisk eller online. Og vi gør det på flere og flere måder.

EU-lovgivning betyder, at den enkelte frisør, boghandel eller cykelsmed ikke må sende gebyret videre til kunden, når vi betaler.

Jakob Brandt
Administrerende direktør, SMVdanmark

Med Dankort, VISA-kort, Mastercard samt med MobilePay, ApplePay og GooglePay, og det er en udvikling, der går stærkt: Hver fjerde betaling i fysiske butikker i dag sker med ApplePay.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00