SMV’erne til erhvervsministeren: Sådan har vi brug for hjælp i 2021

ØNSKELISTE: Vil Simon Kollerup være på de små virksomheders hold eller på bankernes og de store selskabers hold? Det afgørende valg står ministeren over for i 2021 ifølge Jakob Brandt. Se SMV'ernes erhvervspolitiske ønsker for året her.

Jakob Brandt, administrerende direktør for SMVdanmark, står klar med en lang ønskeliste med erhvervspolitiske ønsker til erhvervsministeren for 2021
Jakob Brandt, administrerende direktør for SMVdanmark, står klar med en lang ønskeliste med erhvervspolitiske ønsker til erhvervsministeren for 2021Foto: Pressefoto: Ulrik Jantzen
Christoffer Lund-Hansen

Erhvervsministeren skal beslutte, om han vil være på de store virksomheders – og især bankernes hold – eller på de små virksomheders hold. De udgør trods alt 99 procent af danske virksomheder. Hvilket hold vil Simon Kollerup være på i 2021?

Jakob Brandt
Administrerende direktør for SMVdanmark

En ny kompensationsordning, gunstigere betalingsvilkår for mindre virksomheder samt bedre adgang til offentlige udbud for mindre virksomheder. 

De tre ønsker står øverst på Jakob Brandts erhvervspolitiske ønskeseddel for 2021. 

Jakob Brandt er topchef for SMVdanmark, der repræsenterer omkring 18.000 danske SMV'er. 

Dokumentation

Se SMVdanmarks erhvervspolitiske ønskeseddel for 2021

1. Opsamlingsheat på coronakompensation
SMVdanmark foreslår, at ministeren gennemfører en kompensationsordning, hvor omsætningen i 2020 sammenlignes med omsætningen i 2019, og hvor en eventuel omsætningsnedgang kompenseres.
 

2. Betalingsfrist på 30 dage
Mange små virksomheder må vente to, tre eller helt op til seks måneder på at få betaling af store virksomheder for den ydelse, de har leveret. I den offentlige sektor er betalingsfristen lovfastsat til 30 dage – sådan bør det også være i det private. 
 

3. At udbudsloven overholdes
Senest med finansloven for 2021 fremgår det, at udbuddet af statslige opgaver bliver udbudt i megaudbud, hvor en masse opgaver slås sammen, som kun store firmaer har kapacitet til at byde på. Dette udelukker effektivt enkelte fag og mindre erhvervsdrivende fra at byde på opgaven. Det er i strid med intentionen i udbudsloven om at opdele opgaverne i mindre kontrakter, lyder det fra SMVdanmark. 


Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00