Statslig superfond lander millionaftale med Den Europæiske Investeringsfond

En garanti på 229 millioner kroner gør Danmarks Eksport- og Investeringsfond i stand til at udstede lån for op til 575 millioner kroner til SMV'er, der vil fremme den grønne omstilling og bæredygtighed. Aftalen giver superfonden "endnu flere muskler til at bidrage til finansieringen af danske virksomheders grønne omstilling," ifølge minister.

"Vi får reduceret risikoen, og det kommer virksomheden til gavn," siger Michael Zöllner, direktør med ansvar for små- og mellemstore virksomheder i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, om den nye aftale. 
"Vi får reduceret risikoen, og det kommer virksomheden til gavn," siger Michael Zöllner, direktør med ansvar for små- og mellemstore virksomheder i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, om den nye aftale. Foto: Pressefoto: Vækstfonden
Christoffer Lund-Hansen

Danmarks Eksport- og Investeringsfond har indgået en aftale med Den Europæiske Investeringsfond om at garantere 30,9 millioner euro - svarende til 229 millioner kroner - som giver den nyetablerede statslige superfond mulighed for at udstede lån for op til 575 millioner kroner til danske virksomheder.

Lånene er målrettet små og mellemstore danske virksomheder, som vil fremme den grønne omstilling og bæredygtighed.

Ifølge Danmark Eksport- og Investeringsfond kommer ordningen både til superfonden og virksomhederne til gavn. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00