SVM-aftale om lavere arveafgift kan påvirke erhvervsdrivende fonde

En lavere arveafgift giver mindre incitament til at danne nye erhvervsdrivende fonde. Det er et potentielt tab for samfundet, siger fonds-ekspert.

Stifteren af det amerikanske outdoor brand Patagonia valgte i 2022 at overdrage virksomheden til en fond, der skal drive selskabet og donere alt overskud til miljøbevarende formål, der begrænser global opvarmning og fremmer biodiversitet. Billedet er fra åbningen af en butik i Tokyo i april 2023
Stifteren af det amerikanske outdoor brand Patagonia valgte i 2022 at overdrage virksomheden til en fond, der skal drive selskabet og donere alt overskud til miljøbevarende formål, der begrænser global opvarmning og fremmer biodiversitet. Billedet er fra åbningen af en butik i Tokyo i april 2023Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

 

Regeringens plan om at sænke arveafgiften vil gøre det mindre attraktivt at stifte nye erhvervsdrivende fonde. Og samfundet kan dermed gå glip af aktiviteter og penge til velgørende formål. 

Det vurderer en ekspert i fonde på baggrund af SVM-regeringens erklærede mål om at sænke arveafgiften fra 15 til 10 procent. Sådan en lovændring vil få betydning for de mange tusinde familieejede virksomheder, der står overfor et ejerskifte. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00