SVM-regeringen: Nyt erhvervsstøttesystem skal løfte arbejdsudbud med 4.000 personer

Den nye regering vil øge arbejdsudbuddet med 45.000 personer. Det skal blandt andet ske ved at ændre erhvervsstøttesystemet, som bidrager med 4.000 personer. Ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtte, ser ud til at fortsætte, men skal finde mindre besparelser end oprindeligt meldt ud. 

Axcel-formand Christian Frigast leder ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtte. Ekspertgruppen blev sat på pause i forbindelse med valget, men ser nu ud til at fortsætte. Arkivfoto. 
Axcel-formand Christian Frigast leder ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtte. Ekspertgruppen blev sat på pause i forbindelse med valget, men ser nu ud til at fortsætte. Arkivfoto.  Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Danmarks nye SMV-regering vil etablere et nyt erhvervsstøttesystem, der skal bidrage til at øge den strukturelle beskæftigelse med yderligere 4.000 fuldtidspersoner.

De 4.000 personer er del af den nye regerings overordnede mål om at løfte arbejdsudbuddet med 45.000 personer i 2030, hvoraf regeringen anviser konkrete til at nå de første 31.500 personer, mens resten er potentialer.