Tænketank til regeringen: Denne sanktion giver hurtigere ligestilling i bestyrelser

Danmark kan lade sig inspirere af Tyskland, hvor det underkendes, hvis en person fra det overrepræsenterede køn udpeges til en bestyrelse blandt de største virksomheder, ifølge tænketanken Equalis. Folketinget skal inden udgangen af 2024 vedtage sanktioner mod virksomheder, der ikke lever op til nye krav om diversitet. 

“Der er lande, som er væsentligt mere kønnede og med mere konservative kønsroller end Danmark. De har stadig hårdere sanktioner, end man har i Danmark. På trods af, at vi ikke klarer det særligt godt her,” siger administrerende direktør i Equalis, Gine Maltha Kampmann.
 
“Der er lande, som er væsentligt mere kønnede og med mere konservative kønsroller end Danmark. De har stadig hårdere sanktioner, end man har i Danmark. På trods af, at vi ikke klarer det særligt godt her,” siger administrerende direktør i Equalis, Gine Maltha Kampmann.  Foto: Rune Olsen
Frederik Gjersen Hansen

Hvis pilen peger mod en kandidat fra det overrepræsenterede køn til en bestyrelsespost, skal det i fremtiden kunne underkendes.

Det foreslår tænketanken Equalis.

"Hvis vi forhåbentlig er et sted, hvor det skal gå relativt stærkt med en bæredygtig, langvarig virkning, så vil vi anbefale fripladssanktioner," siger administrerende direktør i Equalis, Gine Maltha Kampmann.









0:000:00