Om  
Jacob Bjerregaard
Jeppe Bruus

Tidligere skandaleramt borgmester bliver ny rådgiver for Jeppe Bruus

Tidligere Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard bliver ny særlig rådgiver for skatteminister Jeppe Bruus. Han kommer fra en stilling hos Grace Public Affairs.

Jacob Bjerregaard bliver ny særlig rådgiver for økonomiminister Jeppe Bruus (S).
Jacob Bjerregaard bliver ny særlig rådgiver for økonomiminister Jeppe Bruus (S).Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det bliver den tidligere Fredericia-borgmester og medlem af Folketinget Jacob Bjerregaard (S), der fremover skal rådgive skatteminister Jeppe Bruus (S).

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Jacob Bjerregaard er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet i 2007 og var folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 2011 til 2013. Han starter som særlig rådgiver 19. januar

”Jeg glæder mig til at få Jacob ind af døren. Han er en af de dygtigste til økonomisk politik, jeg kender, og han bliver dermed en rigtig god sparringspartner. Han forstår politik, den offentlige sektor og vilkårene for vores erhvervsliv”, udtaler skatteminister Jeppe Bruus i pressemeddelelsen.

Skandaleombrust borgmester
Jacob Bjerregaard blev borgmester for Fredericia Kommune i 2014, men stoppede i 2020, da han havde fået et nyt job som direktør hos public affairs-bureauet Advice. Jobskiftet blev dog aldrig til noget, da Ekstra Bladet få dage efter afslørede, at Jacob Bjerregaard havde købt en parcelhusgrund af Fredericia Kommune på kant med loven.

Kort efter Ekstra Bladets afsløring blev daværende kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe hjemsendt efter rygter om, at Jacob Bjerregaard havde haft en ”relation af nær karakter” til kommunaldirektøren.

Afsløringerne fik politiet til at gå ind i sagerne. I 2022 måtte Sydøstjyllands Politi dog droppe sagen mod Jacob Bjerregaard, da der ikke var tilstrækkelig bevisbyrde i sagen.

Samtidig havde Djøf lagt sag an mod Fredericia Kommune for uberettiget hjemsendelse af kommunaldirektøren. Den sag vandt fagforeningen ved en faglig voldgift i 2022. Samtidig havde Statsadvokaten frikendt Annemarie Schou Zacho-Broe for mistanken om, at der var en for tæt relation mellem hende og Jacob Bjerregaard.

I juni 2021 blev Jacob Bjerregaard ny direktør for public affairs hos public affairs-bureauet Advice.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bjerregaard

Særlig rådgiver, skatteminister Jeppe Bruus (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

Jeppe Bruus

Skatteminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00