Under hver femte bestyrelsesmedlem er kvinde – og sådan har det været siden 2014

I dansk erhvervsliv har der siden 2014 siddet 19 procent kvinder i bestyrelserne. Udviklingen med diversitet i bestyrelserne går for langsomt, mener netværket Bestyrelseskvinder. "Jeg hører tit påstanden om, at der ikke er nok kvalificerede kvinder. Det stemmer ikke," siger CBS-professor. 

CBS-professor Louise Mors mener det er vigtigt, at virksomhederne har fokus på diversitet. "Det skaber flere muligheder for at have nogle værdifulde diskussioner og belyse problemstillinger på en anden og mere nuanceret måde,” siger hun.
CBS-professor Louise Mors mener det er vigtigt, at virksomhederne har fokus på diversitet. "Det skaber flere muligheder for at have nogle værdifulde diskussioner og belyse problemstillinger på en anden og mere nuanceret måde,” siger hun.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

I danske bestyrelseslokaler skal der hældes kaffe op i fem kopper, før koffeindrikken ender i hænderne hos en kvinde.

19 procent af bestyrelsesposterne i dansk erhvervsliv er besat af kvinderne. Og det tal har ikke flyttet sig siden 2014. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

“Det går for langsomt. Vi er jo ikke nærheden af den måde, det skal være på,” siger Mille Lindskrog Knudsen, der er bestyrelsesleder for Bestyrelseskvinder, der er et netværk med omkring 170 medlemmer, som er repræsenteret i cirka 400 bestyrelser og advisory boards i Danmark. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00