Utålmodige erhvervsfolk i Aarhus med opråb til regeringen: Inddrag os i arbejdet med verdensmålene

Hvis regeringen vil have erhvervslivet med på verdensmålsindsatserne, bør den inddrage virksomhederne mere og stille større krav til eksempelvis offentlige indkøb, lyder det fra en af medunderskriverne på et opråb fra Erhverv Aarhus. Finansminister Nicolai Wammen (S) vil ”fortsætte dialogen” med erhvervslivet i forbindelse med en verdensmålsrapport i 2022.

Kronprinsesse Mary åbnede i juni 2020 den konference hos Dansk Industri, hvor regeringen lancerede sin handlingsplan for FN's bæredygtige verdensmål. Et halvt år senere savner dele af erhvervslivet, at der bliver sat handling bag hensigtserklæringerne i rapporten. 
Kronprinsesse Mary åbnede i juni 2020 den konference hos Dansk Industri, hvor regeringen lancerede sin handlingsplan for FN's bæredygtige verdensmål. Et halvt år senere savner dele af erhvervslivet, at der bliver sat handling bag hensigtserklæringerne i rapporten. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Sæt handling bag ord.

Sådan kan man opsummere opfordringen fra erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus, der i et debatindlæg på Altinget kritiserer regeringens handlingsplan for verdensmålene for at mangle, ja, handling.

Grønne indkøb er så vigtige nu, at man nødt til at presse nogen til at gå den vej. 

Nina Carlslund
Hoteldirektør
I indlægget kalder Erhverv Aarhus det ”bemærkelsesværdigt, at regeringens handlingsplan for FN's verdensmål ikke indeholder konkrete, handlingsanvisende initiativer og en plan for, hvordan regeringen påtænker at finansiere initiativerne og opnå den nødvendige politiske opbakning til planen i Folketinget.”

0:000:00