Vestager taber kapløbet om topjob i EU-bank

Det bliver Spaniens finansminister, der skal overtage ledelsen af Den Europæiske Investeringsbank (EIB) næste år. Margrethe Vestager vender tilbage til EU-Kommissionen.

Efter flere måneders kamp om stillingen som chef for Den Europæiske Investeringsbank, må Margrethe Vestager se sig slået af den spanske kandidat Nadia Calviño og vende tilbage til sit job i EU-Kommissionen.
Efter flere måneders kamp om stillingen som chef for Den Europæiske Investeringsbank, må Margrethe Vestager se sig slået af den spanske kandidat Nadia Calviño og vende tilbage til sit job i EU-Kommissionen.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Thomas LauritzenRikke Albrechtsen

BRUXELLES: Den næste chef for EU’s investeringsbank i Luxembourg bliver ikke en dansker, men en spanier – og derfor kan Margrethe Vestager snart vende tilbage til sit job som Danmarks kommissær i Bruxelles.

På grund af EU-Kommissionens etiske regler har Vestager været på ulønnet orlov siden begyndelsen af september, fordi hun har søgt topjobbet i Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Men nu er ventetiden slut. Efter en længere proces end ventet kunne det belgiske EIB-formandskab fredag morgen meddele, at der er flertal blandt de europæiske regeringer for at udpege Spaniens finansminister og vicepremierminister, Nadia Calviño.

0:000:00