Om  
Uffe Stormly

Yderligere to advarsler tilbagekaldes af Rigspolitiet i forbindelse med minksagen

Rigspolitiet har tilbagekaldt to disciplinære advarsler til politiinspektør Uffe Stormly og sektionsleder Birgitte Buch, som de modtog i forbindelse med minkkommissionens beretning.

Politidirektør Uffe Stormly forlader her sin afhøring i Granskningskommissionen. Han er en af de to, der netop har fået tilbagekaldt sin advarsel. 
Politidirektør Uffe Stormly forlader her sin afhøring i Granskningskommissionen. Han er en af de to, der netop har fået tilbagekaldt sin advarsel. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Endnu to advarsler, der blev uddelt efter minkkommissionens beretninger bliver nu tilbagekaldt. Det er de disciplinære advarsler til henholdsvis politiinspektør Uffe Stormly og sektionsleder Birgitte Buch, der nu tilbagekaldes af Rigspolitiet.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at tilbagekaldelsen af advarslerne sker, da Rigspolitiet har lavet en fornyet gennemgang af sagerne.

Uffe Stormly og Birgitte Buch blev begge kritiseret af minkkommissionen for at have godkendt ordlyden på de action cards, som var en manual for, hvordan politiet skulle håndtere samtaler med minkavlerne. På de actions cards lød det, at beslutningen om at slå minkene ned allerede var besluttet, og hvis ikke minkavlerne selv gjorde det, ville myndighederne komme og slå dem ned.

Tilbagekaldelserne af de to advarsler er de seneste i rækken, hvor flere embedsmænd har fået tilbagekaldt de advarsler, der blev givet efter minkkommissionens beretning. I alt blev der uddelt ti advarsler, men otte af dem er nu trukket tilbage. Det er kun advarslerne til tidligere afdelingschef i i Fødevareministeriet Tejs Binderup og tidligere veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen Hanne Larsen, hvis advarsler ikke er blevet trukket tilbage.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Uffe Stormly

Politiinspektør, Nordsjællands Politi

0:000:00