Bertel Haarder: Det er rigtig dumt at gå med tørklæde, men det skal ikke være forbudt

Et forbud mod tørklæder i folkeskolen strider mod det grundtvigske frisind, for det kan ikke gennemføres uden, at andre religiøse symboler også skal ud af det offentlige rum. ”Det er jeg totalt imod,” siger Venstres snart afgående nestor Bertel Haarder (V). Mindre frihed er ikke svaret i et land som Danmark.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Den såkaldte ”kommission for den glemte kvindekamp” har offentliggjort sine første ni anbefalinger til, hvordan man bekæmper negativ social kontrol i minoritetsetniske miljøer. Og et af de ni forslag har skabt særlig opmærksomhed, nemlig forslaget om at forbyde tørklæder i grundskolen. Ikke bare i folkeskolen, men også på friskoler.

Men et sådan forbud strider mod det grundtvigske frisind, mener Bertel Haarder (V), der som tidligere minister for både undervisning, integration og kirke har været igennem den debat før. Og han er stadig imod, at der lovgives specifikt på området.

”Jeg kan godt se alle problemerne ved, at nogle piger på grund af direkte eller indirekte pres fra deres familier om at se dydige ud, går med tørklæde uden at ville det. Men problemet ved at forbyde det er meget værre,” siger Bertel Haarder i et interview med Altinget.

Det er bedre at have nogle muslimer, der forbander deres ophav for tørklædet, end at have muslimer, der forbander staten, som berøver dem friheden

Bertel Haarder, MF, Venstre

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024