Dalende ansøgertal får kirkelig uddannelse til at markedsføre sig skarpt på civilsamfund

Den såkaldte 3K-uddannelse kalder de færdiguddannede for civilsamfundsudviklere og fremhæver studiet som anvendeligt i ’værdibaserede organisationer(…) – fra de kirkelige organisationer, foreningsliv til det boligsociale og NGO'er.’ En ny strategi skal signalere, at uddannelsen ikke kun er rettet mod den kirkelige del af civilsamfundet samt råde bod på misforståelser om religionens rolle i uddannelsen.

Uddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation - 3K - giver en bred vifte af kompetencer, som kan bruges i hele civilsamfundet. Og det skal fremover være tydeligere i uddannelsens markedsføring. Her ses 6.semester-studerende på 3K, som undervises i valgfaget ’æstetiske læreprocesser’ om uderummet som læringsmiljø.
Uddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation - 3K - giver en bred vifte af kompetencer, som kan bruges i hele civilsamfundet. Og det skal fremover være tydeligere i uddannelsens markedsføring. Her ses 6.semester-studerende på 3K, som undervises i valgfaget ’æstetiske læreprocesser’ om uderummet som læringsmiljø.Foto: Marianne Thompson, VIA University College
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Efter at tusinder af unge i sidste uge modtog enten en opløftende eller nedslående besked med svar på ansøgning til en uddannelse, står en række uddannelsessteder tilbage med ubesatte pladser. 

En af dem er uddannelsen Kristendom, kultur og kommunikation – i daglig tale 3K, som udbydes på henholdsvis Diakonissestiftelsen på Frederiksberg og Via University College i Højbjerg ved Aarhus.

Begge steder har søgningen til uddannelsen været vigende de seneste år. Derfor har udbyderne det sidste års tid foretaget en markant ændring af markedsføringen af uddannelsen og fortællingen om den udadtil. Det fortæller Sif Egede, uddannelsesleder på 3K ved Campus Aarhus C.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00