Analyse af 
Paula Larrain

Derfor kan kirkeministeren ikke så let sætte foden ned over for kvindekritiske menighedsråd

Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil gerne se på ophævelsen af en undtagelse fra Ligebehandlingsloven, der giver menighedsråd ret til at fravælge kvindelige præster. Men hun risikerer at komme i strid med Grundloven. Det har hendes eget ministerium skrevet i en juridisk redegørelse så sent som 2014.

Bispevielse i Roskilde, 4. september 2022, hvor Ulla Thorbjørn Hansen blev indsat under overværelse af Dronning Margrethe. 58 procent af præsterne i folkekirken er kvinder. 
Bispevielse i Roskilde, 4. september 2022, hvor Ulla Thorbjørn Hansen blev indsat under overværelse af Dronning Margrethe. 58 procent af præsterne i folkekirken er kvinder. Foto: Evald Munksgaard Hansen
Paula Larrain

Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensens dialog med folkekirken og navnlig biskopperne om at ophæve menighedsrådenes ret til at fravælge kvindelige præster kan ende i en juridisk blindgyde.

Hun risikerer nemlig at komme i karambolage med religionsfriheden og dermed Grundloven. Og det kan gøre sagen til en varm politisk kartoffel for regeringen.

For på den ene side står samfundet, herunder de fleste biskopper, klar til at fjerne undtagelsen fra Ligebehandlingsloven og på den anden side står mindretallenes åndsfrihed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024