DF vil forbyde at opføre stormoskéer – minister er imod forslaget

En folketingsdebat om, hvorvidt det i Danmark skal være ulovligt at opføre stormoskéer, endte i en diskussion om lovhjemmel og menneskerettigheder.

I forbindelse med folketingsdebatten om afskaffelsen af store bededag havde Pia Kjærsgaard medbragt en udgave af grundloven. Også i debatten om et forbud mod opførslen af stormoskéer endte grundloven med at spille en rolle.
I forbindelse med folketingsdebatten om afskaffelsen af store bededag havde Pia Kjærsgaard medbragt en udgave af grundloven. Også i debatten om et forbud mod opførslen af stormoskéer endte grundloven med at spille en rolle.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

En trojansk hest for fremmede regeringer.

Med den kreative beskrivelse af, hvad en stormoské er i Pia Kjærsgaards øjne, er DF-stifteren endnu en gang gået til angreb på stormoskéerne.

"Stormoskéer med dertilhørende minareter skal helt grundlæggende forbydes. Det hører ikke til i det danske samfund," sagde Pia Kjærsgaard fra Folketingets talerstol, inden hun senere slog fast, at forslaget er et forsøg på at skride ind over for den udfordring, islam udgør for samfundet:

0:000:00