Kan Dahlin stramme grebet om trossamfund uden at gøre sig til religiøs overdommer? Forening mener, han bør træde varsomt

Kirkeminister Morten Dahlin (V) vil stramme lovgivningen om danske trossamfund for at bekæmpe ”religiøs ekstremisme”.  Men handler han på sine mest ”bombastiske” udmeldinger, vil hundreder års godt forhold mellem stat og trossamfund være på spil, advarer foreningen Religion og Samfund.

Kirkeministeren har blandt andet kaldt det ”helt skørt”, hvis Jehovas Vidner ikke har villet anerkende skilsmisse i religiøs forstand. Og til Altinget skriver Morten Dahlin, at han også overvejer at ”slå hårdere ned på for eksempel skilsmissekontrakter, der fastholder kvinder i ægteskab mod deres vilje”.
Kirkeministeren har blandt andet kaldt det ”helt skørt”, hvis Jehovas Vidner ikke har villet anerkende skilsmisse i religiøs forstand. Og til Altinget skriver Morten Dahlin, at han også overvejer at ”slå hårdere ned på for eksempel skilsmissekontrakter, der fastholder kvinder i ægteskab mod deres vilje”.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

”Jeg har den grundlæggende indstilling, at et ægteskab indgås af to mennesker, og det kan opløses af et menneske,” har kirkeminister Morten Dahlin (V) sagt til DR:

”Jeg har også den helt grundlæggende indstilling, at hvis man ikke kan forstå det, så har jeg meget svært ved at se, at man skal kunne fungere som trossamfund med den danske stat i ryggen og opnå den række fordele, man kan som anerkendt trossamfund,” tilføjede han. 

Men vælger ministeren at lade anerkendelse af trossamfund stå og falde med deres skriftsyn vedrørende ægteskab, risikerer han at kappe hundreder års god relation mellem trossamfundene og staten. 

0:000:00