Kendskabet til folkekirken er mindre end hos forgængeren. Men aktører ser frem til at få en minister, der kan sætte en dagsorden

Det er træls så kort tid efter valget allerede at få en ny kirkeminister, lyder det fra flere kirkelige aktører, som dog ser muligheder i, at en Venstre-profil som Morten Dahlin nu skal kæmpe for folkekirken.

Louise Schack Elholm havde én anbefaling til sin efterfølger Morten Dahlin, da der torsdag var ministeroverdragelse: Lad være med at afskaffe en helligdag.
Louise Schack Elholm havde én anbefaling til sin efterfølger Morten Dahlin, da der torsdag var ministeroverdragelse: Lad være med at afskaffe en helligdag.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Knap et år efter at Louise Schack Elholm (V) blev kirkeminister, er hun nu udskiftet med partikollegaen Morten Dahlin.

At et ministerskifte skulle komme så kort tid inde i valgperioden, ærgrer Landsforeningen af Menighedsråd, som repræsenterer landets knap 1.700 menighedsråd.

"Det er ærgerligt, at folkekirken oplever endnu et ministerskifte på kort tid. En vis kontinuitet er godt, ikke mindst fordi det tager noget tid at blive fortrolig med de særlige forhold, der gør sig gældende i folkekirken," siger formanden for den magtfulde kirkeorganisation, Anton Pihl, og fortsætter:

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00