Kirkeminister efter forsøg: Lovarbejde mod bøvlet bureaukrati starter i næste samling

Forsøgslov med enklere sagsgange har haft positiv effekt ude i menighedsrådene. Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen sigter mod, at arbejdet med lovændringerne bliver sat i gang tidligst i efteråret.

Kirkeminister Ane-Halsboe Jørgensen (S) vil i næste samling indkalde ordførerkredsen til en drøftelse af ny lov for menighedsrådene, som kan gøre deres arbejde mindre bureaukratisk. 
Kirkeminister Ane-Halsboe Jørgensen (S) vil i næste samling indkalde ordførerkredsen til en drøftelse af ny lov for menighedsrådene, som kan gøre deres arbejde mindre bureaukratisk. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Paula Larrain

Efter fem års tilløb er der langt om længe udsigt til ny lovgivning, der skal mindske bureaukratisk bøvl ude i sognene.

Den sidste evaluering af en forsøgsordning er nu klar og netop landet i Kirkeministeriet. Men først til næste samling vil lovarbejdet blive sat i gang i Folketinget.

”Jeg sigter mod, at resultaterne af arbejdet kan munde ud i et lovforslag i næste folketingssamling, hvor også Kirkeudvalget naturligvis får mulighed for at forholde sig til mulige lovændringer,” sagde kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på et samråd 6. april, hvor hun var kaldt ind for at forklare de lange svartider i sit ministerium.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00