Kommission skal drøfte, om voksne bør have et særskilt dåbsritual. "Det vil være et brud," forklarer biskop

Måske er tiden kommet til en omfattende revolution af folkekirkens dåbspraksis. En ny dåbskommission skal blandt andet undersøge, om der skal være to forskellige praksisser fremover – én for børn og én for voksne.

Biskop i Aalborg Stift Thomas Reinholdt Rasmussen (i midten) er formand i den nye dåbskommission. Også Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen (til højre) har fået plads i kommissionen.
Biskop i Aalborg Stift Thomas Reinholdt Rasmussen (i midten) er formand i den nye dåbskommission. Også Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen (til højre) har fået plads i kommissionen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Flere og flere forældre vælger at undlade at døbe deres børn, fordi børnene skal have mulighed for at træffe beslutningen selv senere i livet.

Blandt andet på baggrund af den tendens skal en kommission nu undersøge, om det er tid til at ændre folkekirkens dåbsritualer.

Dåbskommissionen er nedsat af kirkeminister Louise Schack Elholm (V) og får biskop i Aalborg, Thomas Reinholdt Rasmussen, som formand. Han forklarer, at dåben er et af de mest brugte ritualer i folkekirken, og at det derfor er vigtigt at sikre sig, at det fortsat er ”slidstærkt og erfaringsnært”.

0:000:00